Što je saltpipe i kako je došlo do njegovog otkrića

Saltpipe - pokretni solni inhalator

Stoljećima su soli diljem svijeta, u raznim kulturama, upotrebljavane kao sredstvo za pomoć ljudima. Krajem 20. stoljeća, ekspolzivno je narastao broj alergijskih bolesti, astme, kronične opstruktivne bolesti pluća, problema sa sinusima, kašlja, uopće svih respiratornih bolesti. Navedenim problemima naveliko pridonosi sve veće onečišćenje zraka, posebno u velikim gradovima. Ljudi, koji se žale na dišne probleme, danas putuju u strane zemlje, kako bi proveli po nekoliko sati u ljekovitim rudnicima soli (nama su najbliži u Austriji), putuju na more gdje im pomaže visoka vlažnost zraka i zrak koji sadrži sol.

Terapija dišnog sustava putem soli zove se Haloterapija (od grč. Halo- sol), koja je u zadnje vrijeme sve popularnija metoda liječenja dišnog sustava kod ljudi. Ljekovite terapije pomoću soli, kao što je boravak u rudnicima soli, dokazano pomažu kod dišnih problema svih vrsta, jer tijekom udisanja sitnih čestica od kristala soli, regeneriramo dišni sustav, opuštamo ga, te na kraju posredno i jačamo imunitet.
Međutim, navedena terapija je iznimno skupa (boravak u pećinama se naplaćuje i po 12€ po satu), dugotrajna je.

Sada možete koristiti prednosti ljekovitih kristala od soli, jednostavno i udobno kod kuće. Saltpipe (možemo je prevesti i kao „Slana lula“) je
nova vrsta samostalne primjene solne terapije bez većeg troška i u svako vrijeme dostupna, bez nuspojava i kontraindikacija. Drugim riječima, Saltpipe je patentirani proizvod s kojim svatko dobiva sve prednosti solne terapije, odnosno terapije solnim kristalima, u svoje slobodno vrijeme. Lako je prenosiva (stane u džep), te se može koristiti bilo kad i bilo gdje.

Saltpipe, sadrži kristale mineralne soli Halit, stare 20-22 godine, koje potječu iz
razdoblja srednjeg Miocena, a vade se iz najpoznatijih europskih pećina soli, u
kojima je medicinskim statistikama dokazano da postoji 90% mogućnosti za
poboljšanje stanja kod pacijenata koji pate od poteškoća s dišnim sustavom.

saltpipe astma bronhitis
saltpipe astma bronhitis uputstvo

Koja je svrha i učinak

Kašalj, bolesti dišnog sustava, alergija (pravilnu primjenu vidi na donjoj strani kutije) simptomi su i bolesti koji naš život često čine teškim. Uz navedeno, naš je dišni sustav svakodnevno izložen zagađivačima zraka i kontaminaciji.

Nasreću postoji prirodno blago koje nam omogućava redovito liječenje:
riječ je o prirodnoj kamenoj soli, koja vas može brzo osloboditi simptoma i odigrati značajnu preventivnu ulogu. Zdravstvena korist mikroklime u rudnicima soli za dišne puteve je bila dobro poznata stoljećima. Terapije u pećinama soli su uspješne, jer udahnuti/inhalirani sitno lebdeći kristali soli potiču procese samočišćenja dišnih puteva. Saltpipe uređaj je zapravo pokretna pećina soli dostupna uvijek i svakom.

Ako Saltpipe uređaj koristimo kao dodatnu terapiju, on može biti djelotvorna pomoć pri liječenju simptoma sljedećih respiratornih bolesti:


  • Astma
  • Respiratorne alergije
  • Bronhitis
  • Kašalj
  • Prehlada i gripa
  • KOPB (kronična opstruktivna plućna bolest)
  • Regeneracija dišnog sustava nakon prestanka pušenja
  • Infekcija dišnog sustava
  • Hrkanje

Službena metoda liječenja u velikim državama svijeta. Budite odgovorni prema vlastitom zdravlju.

Cum grano salis

Otkud dobijamo sol

Kristali soli se vade iz najpoznatijih rudnika soli u Transilvaniji, koji se preko sto godina koriste za potrebe liječenja dišnog sustava.

Saltpipe - pokretni solni inhalator

Nakon otvaranja kutije uređaj sadrži sastojke dovoljne za 1 godinu. Očistite uređaj blago navlaženom tkaninom samo po vanjskim površinama. Ne dozvolite da voda ili tekućina uđu u unutrašnjost uređaja, iz razloga što bi mogle oštetiti slano punjenje. Skladištiti na suhom mjestu i štititi od vlage. Jedan Saltpipe uređaj može koristiti samo jedna osoba (kako bi se izbjegla bilo kakva infekcija). Uporaba ovog uređaja ne zamjenjuje terapiju koju je propisao liječnik.

saltpipe astma bronhitis uputstvo